lördag 13 april 2013

Mustafa avgår

Mustafas avgång. Ja - det lämnar en fadd smak. Jag ville ha klargörande av Mustafa och svar på direkta frågor. Istället fick man martyravgång. Visst gick drevet för långt ibland (vilket den alltid gör). Men jag anser fortfarande att man trivialiserat antisemitism och homofobi!

Helst hade jag velat närvara på ett möte med honom - få möjlighet för klargörande över saker han verkligen sagt.

Anser jag att Mustafa skulle vara tvungen att lämna sitt uppdrag i islamiska förbundet? Där är jag inte lika säker... Jag har inte helt full koll på vad de har för program, hur bindande deras principer är etc.

Men hela historien ger en fadd smak i dessa frågor :
1. Att man för att man kritiserar trivialiserande av antisemitism och homofobi inte tas på allvar. "Äh .. Lite antisemitism och homofobi. Det får man väl acceptera..".
2. Att bara för att den man kritiserat råkar vara muslim plötsligt ser en uppsjö av islamofobi (ja det har förekommit) i samma veva! Det har varit ytterst obehagligt.
3. Acceptansens dubbla måttstockar är överallt - jag tycker Mustafa betett sig olämpligt för att sitta i styrelsen (jag har rätt höga krav på de som företräder mig) men han kan fortfarande vara en trevlig person.
4. De antisemitiska konspirationsteorier och helt orimliga påhopp på EXPO jag sett för att de beskriver en kritik.
5. Att man blandat korten från alla håll i alla frågor. Jag har varit oerhört kritisk mot Mustafa. Men jag har faktiskt inte varit kritisk mot honom i alla de saker som kommit fram i Expressen. Jag gissar att de bittra nu ändå kommer föra fram sådana som mig som företrädare för allt detta. Mustafa överdriver sin avgång - så mycket har ingen krävt honom att avgå från.
6. Att de värsta av alla fortfarande är de personer inom S - Tro och Politik (som ordförande Weiderud) bjöd in och försvarade inbjudandet av Atzmon aldrig råkat ut för samma starka kritik som Mustafa. Han förtjänar det minst lika mycket, och det oroar mig att en fick avgå för att han hade fel efternamn och den andra inte hade det. Är alla lika beredda att ta en konfrontation med Weiderud? Jag är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar